Капитански курсове

Ветроходно учебно плаване на луксозен 14 метров катамаран, о-в Лефкада, Йонийско море, Гърция

Имате капитанско, но нямате опит...или имате малко практически опит на яхта в морето като капитан..или просто търсите поредното морско приключение?

Сейлинг.Бг Ви кани на учебно практическо плаване на луксозен 14 метров катамаран, оборудван с всички екстри и удобства, с професионален инструктор на борда, който ще ви покаже и научи как да ветроходствате и маневрирате катамаран уверено и отговорно! 

 

По време на плаването ще усвоите основки техники за подготовка на яхтата за плаване, поддръжка на оборудването (въжета, спасителни средства, кранци, платна и др.) и системите на борда (чартплотер, GPS, VHF/УКВ, Генератор, Климатик, Десалинатор/Watermaker и др.) и работа с тях, рутини и поддръжка на дека, подръжка на двигателя, зареждане на горивни и водни танкове, навигация и ветроходство, планиране на плаването.

 

Плаването е насочено към всички начинаещи капитани без много или никакъв практически опит в морето, както и за вече опитни капитани, които обаче нямат опит на катамарани. Може да вземете и половинките си!

Практиката в управлението и маневрирането на катамарана по време на това учебно плаване ще Ви даде безценен опит при чартиране на катамарани. 

Катамараните безпорно са най-удобните и предпочитани плавателни средства за семейна яхтена ваканция!

 

 

Къде: стартираме от марината на о-в Лефкада в Йонийско море, Гърция

Примерен маршрут:  Лефкада, Скорпиос, Меганиси, Кефалония, Итака, Атокос, Кастос, Каламос - Лефкада

Кога:

Вариант 1:

 11-18 Май 2024г., настаняване 11 Май 2024 в 17:00 ч. - напускане на яхтата 18 Май 2024 в 08:00ч от марината на о. Лефкада

Вариант 2:  

18 - 25 Май 2024г., настаняване 18 Май 2024 в 17:00 ч. - напускане на яхтата 25 Май 2024 в 08:00ч от марината на о. Лефкада

 

Яхтата: ветроходно-моторен катамаран Bali 46 ft/14 метра, произведен през 2021г.

Каюти: 7 (5 двойни гостни + 2 екипажни)

Тоалетни/Душ/WC/Shower: 4

Пояснение: 4 от гостните каютите са с двойно легло, тип спалня, а 1 каюта е с две легла едно върху друго.

 

 Оборудване екстри и удобства:

 Катамаранът е оборудван с всички екстри като системи Watermaker/Десалинатор, Generator/Генератор за 220V ток, Air Co/Климатик за едно удобно плаване. Защо е важно това?

Генераторът Ви дава ток за зареждане на всякакви  устройства по време на плаване в морето, а не само на сушата. Десалинаторът пълни водните танкове и дестилира морската вода докато плаваме, за да не зависи маршрута ни от чести спирки за зареждане на яхтата с вода. Други екстри за комфорт в навигацията и бита на борда са: A/C Климатик, Тента, Соларни панели, Автопилот, Chartplotter, Динги с извънбордов двигател, оборудване за шнорхелинг, възглавници - дюшеци на палубата за плаж и комфорт, пълно кухненско оборудване и посуда, кафе машина и други.

 

Опитните инструктори на Сейлинг.Бг  ще Ви въвлекат в едно забавно и приключенско, но в същото време интензивно и практическо учебно плаване със старт от главната марина на остров Левкада, Гърция и посещение на места в Йонийския басейн, достъпни само от морето с яхта! Редом с плаването и обучението ние ви предлагаме и незбравимо изживяване:  ще имате възможността да опитате вкусни риби, сочни пържоли, примамливи питиета в местни таверни, да се срещнете с диви прасета на девтсвен плаж и още много приключения!

 

 

Цена на учебно плаване на ветроходен катамаран Bali 4.6/14метра

 

1400 Евро на човек в двойна каюта, който иска да е сам в каютата/single

1100 Евро на човек в двойна каюта, който иска да дели каюта  /shared

 

Цената включва наем на яхтата, учебни материали, лицензиран инструктор, такса почистване на яхтата, гориво.

Цената НЕ включва разходите по транспорт до и от яхтата, пристанищни такси през седмицата на плаване, както и храна и напитки на борда.

 

Резервирайте Вашето място в това морско приключение сега!

За записване и въпроси можете да се свържете са нас на 0886 91 21 91!

Може да направите запитване и на имейл: info@sailing.bg 

При резервация се плаща 50% от таксата!

 

 

Брой курсисти: 12
Свободни места: 10
Цена: 1400/1100 евро лв.