Капитански курсове

Ветроходно морско приключение и учебно ветроходно плаване на луксозен 15 метров катамаран, о-в Лефкада, Йонийско море, Гърция

Търсите тръпката на ветроходството, следващото морско приключение, учебно плаване или просто искате да наптрупате морски мили и опит на катамаран с професионалист инструктор?

 

Сейлинг.Бг Ви кани на едно различно плаване, учебно плаване или морско ветроходно приключение с луксозен 15 метров катамаран, където ще имате възможност да се научите как да плавате удобно и да управлявате и маневрирате катамаран уверено и правилно! 

 

Къде: о-в Лефкада в Йонийско море, Гърция

Примерен маршрут:  Лефкада, Скорпиос, Меганиси, Кефалония, Итака, Атокос, Кастос, Каламос - Лефкада

Кога: настаняване 20 Май, 17:00 ч. - напускане на яхтата 27 Май 2023, 09:00ч 

Яхтата: ветроходно-моторен катамаран Lagoon 50ft/15 метра., произведен през 2022г.

Каюти: 8 (6 +2), Тоалетни/Душ/WC/Shower: 4+1

Двигатели: 2 x 80 hp

 

Оборудване:

  • A/C Климатик, Генератор/Generator, Инвертор, 2 Десалинатора/Watermaker
  • Хидравлична платформа за плуване и дингито, Луксозно динги с 30 коня извънбордов двигател, Радар, Брояч на веригата, Електрически тоалетни и винчове, Хардтоп, Соларни панели, 5 хладилника, 5 телевизора.
  • Екстри от Сейлинг.Бг: 2 SUPs /Бордове за гребане прав, Безжичен интернет Wi Fi на яхтата, охладител/хладилник за вино, Барбекю, Ледарник/Ice maker, Кафе машина, Плейстейшън 4. 

 

Плаването е насочено както към всички капитани, които са изкарали капитански курс, но искат да се сдобият с (още) практика на борда в реални условия, така и към всички, които искат да добият опит на катамаран, още проплавани морски мили и морски приключения!

Управлението и маневрирането с катамаран ще ви даде по-голяма увереност и безценен опит при чартиране и управление на катамарани. Катамараните безпорно са най-удобните и предпочитани плавателни средства за семейна яхтена ваканция!

 

 

По време на плаването ще усвоите основки техники за:

  • Подготовка за плаване (планиране на маршрута спрямо метеорологичните условия, прокладка и проверка за опасности по маршрута, работа с морска навигация и морски карти, съставяне на passage plan, включващ и евакуационни резервни варианти, поставяне на точки по маршрута Waypoints на морската навигация Chartplotter.
  • Подготовка и поддръжка на дека/палубата (скатаване на въжетата и тяхното използване, запознаване с наличното оборудване - утки, системи за управление на въжетата за платната, работа с платната и винчове, ежедневна поддръжка и почистванена дека, в зависимост от типа палуба)
  • Проверка на двигателя и други важни рутини на борда. Поддръжка на двигателя. Резервни части и основни причини за проблеми с ятхените дизелови двигатели. Проверка и поддръжка на извънбордовия бензинов двигател на помощната лодка.
  • Навигация и Ветроходство  (Навигация по време на плаване, следване на курс под ветрила и двигател, трениране на повороти и други маневри под ветрила и двигател. 
  • Маневриране - Основни техники за приставане, швартоване и отшвартоване от дока на пристанището.

Нашите опитни инструктори ще ви въвлекат в едно незабравимо, забавно, но в същото време интензивно и практически насочено ветроходно учебно плаване със старт от главната марина на остров Левкада. 

 

Цена на учебно плаване на ветроходен катамаран Lagoon 50/15метра, 20.05 - 27.05.2023:

1700 Евро на човек в двойна каюта, който иска да е сам в каютата/single

1300 Евро на човек в двойна каюта, който иска да дели каюта  /shared

 

Цената включва наем на яхтата, лицензиран инструктор, такса почистване на яхтата, гориво.

Цената НЕ включва разходите по транспорт до и от яхтата, както и храна и напитки. 

 

 

За записване и въпроси можете да се свържете са нас на 0886 91 21 91!

Може да направите запитване и на имейл: info@sailing.bg 

 
Брой курсисти: 12
Свободни места: 10
Цена: 3400/2600 лв.